HIIT Basecamp

Vanliga frågor

Vad är HIIT?

HIIT är en förkortning av High-Intensity Intervall Training dvs högintensiv intervallträning. Träningen går ut på att man under passet tränar mellan 85-100 % av sin pulsmaxkapacitet i korta sekvenser som sedan varvas med vila. Detta upprepas sedan ett antal gånger. Våra pass blandar intensiva sekvenser på löparband eller cykel med styrketräning och funktionell träning. Träningen är tuff, ja men alla pass kan anpassas efter egen förmåga och dagsform.

Fördelar med HIIT träning

Du ut mycket av din träning, den är tidseffektiv och innebär en större utmaning än den de flesta som tränar själv klarar av att uppbringa utan hjälp från PT eller annan instruktör. HIIT tvingar en att verkligen ta ut sig till max under en begränsad tid. 

Högintensiv träning en perfekt träningsform om man vill bränna fett. Många tror fortfarande att lågintensiv träning på ca 65 % av maxkapacitet är den bästa träningen (promenader etc). Det finns viss sanning i det, eftersom kroppen tenderar att ha lättare ta från fettreserverna vid aerob träning (lågintensiv) än anaerob träning (högintensiv). Men när vi tränar riktigt hårt ökar vår energiförbrukning och tar det längre tid för kroppen att återhämta sig, och energiförbrukningen hålls därför hög en bra stund även efter passet.

Gäller distansköplagen vid köp av medlemskap?

Ja, köpen täcks av distansköplagen. Det innebär att ni har 14 dagar på er från det att avtalet börjar gälla tills det att ni kan säga upp avtalet/medlemskapet (läs mer här). Tar man del av vårt öppningserbjudande så gäller avtalet från och med den 1 september. Distansköplagen gäller även vid köp av varor från vår butik (gäller ej mat och dryck).

Hur betalar jag för mitt månadsabonnemang?

Du kan välja att betala med kort, autogiro eller faktura (tillkommer avgift på 30 kr). Alla medlemskap går att köpa via hemsidan innan vi öppnar dörrarna i september.

Erbjuder ni någon form av företagsmedlemskap eller företagsrabatt?

Ja, vi kan erbjuda företagsmedlemskap. Kontakta oss på info@hiitbasecamp.com för mer information.

Hur gör jag för att få pensionärspris?

Du väljer det avtal som passar dig och som har senior med i titeltexten. 

Har ni någon åldersgräns?

Vi har åldersgräns på 18 år. Men har du fyllt 16 år så får du köpa medlemskap förutsatt att du får skriftligt godkännande från en målsman samt att denne tränar tillsammans med dig. Se allmänna villkor för mer information.

Hur kommer schemat se ut?

Vårt schema är inte helt klart än men de tider då vi kommer erbjuda pass ser ut så här

Morgonpass: Mellan 0630 - 0730

Lunchpass: Mellan 1130 - 1300

Kvällspass: Mellan 1715 - 2030

Vi vill gärna höra önskemål från er så tveka inte att höra av er via mail eller på vår Facebook-sida

Vad har ni för träningsutrustning?

Marknadens absolut bästa löparband, cyklar och styrkeutrustning (Technogym och Eleiko). Vi är helt specialiserade på gruppträning och HIIT, därför kommer studion inte vara öppen för egen träning mellan våra schemalagda pass förutsatt att vi inte har avsatt viss tid för egen träning. Däremot så kommer vi ha personliga tränare på plats för den som önskar individuell träning.

Vilka öppettider har ni?

Receptionen är bemannad mellan 10.00 - 19.00 på vardagar. Vi finns även på plats 30 min innan start av varje pass

Kan jag provträna och kostar det?

Det går bra att provträna och det kostar 100 kr. Var även ett kort som heter "Try me out" vilket ger dig möjlighet att träna obegränsat 14 dagar för att kunna testa på vårt utbud av klasser.

Är gruppträning inkluderat i mitt medlemskap?

Vi erbjuder endast gruppträning så ja. Löser du ett Here to stay medlemskap så får du träna obegränsat varje månad. Dock så rekommenderar vi inte att du tränar varje dag pga skaderisken samt risk för överträning.

Hur får jag ut ett friskvårdsintyg/betalningsintyg?

Hör av er till oss i receptionen så skickar vi ut ett intyg till dig.

Kan jag frysa mitt abonnemang? Och hur fungerar det?

Mer information under "Allmänna villkor" 

Hur hanterar HIIT Basecamp mina personuppgifter?

Mer information under "Allmänna villkor" 

Hur säger jag upp mitt medlemskap?

Avtalet måste sägas upp i receptionen